Enighet i kommunemekling

Det blir ingen streik i konkurranseutsatte bedrifter i kommunene etter at KS bedrift og flere arbeidstakerorganisasjoner ble enige om en løsning hos Riksmekleren torsdag kveld.

Publisert 4. nov. 2016 kl. 06.32
Oppdatert 4. nov. 2016 klokken 06.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 125 ord

I meklingen om den såkalte Bedriftsavtalen for konkurranseutsatte bedrifter har KS Bedrift stått på arbeidsgiversiden, mens motparten har vært LO Kommune, YS Kommune, Akademikerne og Unio.– Riksmeklerens skisse innebærer at det er etablert et godt pensjonsalternativ for ansatte i konkurranseutsatte bedrifter i KS Bedrift, og kjøreregler for hvilke bedrifter som kan ta i bruk den alternative pensjonsordningen. Unio og Det norske maskinistforbund har fått gjennomslag for sitt krav om lokal lønnsdannelse for prioriterte stillinger, opplyser Unio torsdag kveld.Svarfristen for de berørte forbundene er 25. november.Dersom partene ikke hadde kommet fram til en løsning, ville 24 bedrifter med til sammen 101 ansatte bli rammet av streik ved arbeidsdagens start fredag 4. november.Forhandlingene endte med brudd 2. juni på grunn av uenighet om tjenestepensjon og lønnssystem. (©NTB)