Norske kroner svekket seg kraftig mot euro tidlig onsdag på de klare signalene om at Donald Trump blir USAs neste president. På det meste kostet én euro 9,26 kroner, men nå står den i 9,13 kroner, bare noen øre dyrere enn i går.Dollaren koster 8,23 kroner.Analytikere hadde i forkant spådd at en Trump-seier ville gi et betydelig fall for norsk valuta, men i dag sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets til Reuters at markedsbevegelsene er mye mindre enn fryktet.- På kort sikt tror jeg det verste er over, men nå kommer alt til å dreie seg om hva Trump sier og hva han faktisk gjør. Det at markedsreaksjonen er såpass moderat tyder på at folk ikke tror han vil gå så langt som han har sagt, og at han blir holdt i sjakk av Kongressen på områder som for eksempel frihandel og budsjettunderskudd, sier han til nyhetsbyrået.Bruce ser for seg en på sterkere krone fremover etter hvert som investorer innser at norsk økonomi går godt til tross for lav oljepris.