Ifølge tiltalen skulle de to tidligere sjefene i 2012 ha forsøkt å få det nederlandske betalingsselskapet Global Collect (GC) til å betale ut 4,8 millioner euro til misfornøyde billettkjøpere ved å legge inn 7.392 refusjoner, skriver Dagens Næringsliv. Beløpet tilsvarte den gangen rundt 35 millioner kroner.Nå har Oslo tingrett frikjent de to, som risikerte tre og et halvt års fengsel, og aktoratet anket ikke.– Euroteam hadde solgt billetter til ulike arrangementer, blant annet OL i London, da de fant ut at de ikke klarte å levere billettene. De tiltalte forsøkte å få GC til å refundere pengene uten at Euroteam hadde tilgjengelige midler til å gjøre opp for seg, sa politiadvokat Christian Stenberg ved Oslo politidistrikt i juli i fjor.Forsvarer Nicolai V. Skjerdal i Advokatfirmaet Hjort sier refusjonen ikke ble lagt inn for egen vinning.– Saken dreier seg om at Euroteam har tatt ansvar overfor billettkjøperne da Den internasjonale olympiske komité truet med å ugyldiggjøre kjøpte billetter. Dette kundeansvaret var felles for både Euroteam og GC, sier Skjerdal. (©NTB)