Indias økonomi vokste med 7,3 prosent

Årsveksten i den indiske økonomien var 7,3 prosent i perioden fra juli til september, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Foto: AP Photo/Tsering Topgyal.
Næringsliv

Det opplyste indiske myndigheter onsdag. Veksten var litt lavere enn analytikere hadde ventet på forhånd, men India vokser fortsatt rasket av alle verdens økonomiske stormakter.Tidligere denne måneden besluttet indiske myndigheter å ta de største rupi-sedlene ut av sirkulasjon får å bekjempe skatteunndragelse og annen økonomisk kriminalitet. Økonomer mener tiltaket vil svekke den økonomiske veksten neste år, noe som sammen med BNP-tallene som ble offentliggjort onsdag, øker sjansen for et rentekutt. I dag ligger styringsrenta på 6,25 prosent.3,5 prosent i CanadaÅrsveksten i tredje kvartal er i tråd med analytikernes forventninger. En økning i energieksporten etter et fall i andre kvartal er årsaken til at landets bruttonasjonalprodukt (BNP) nå stiger. I andre kvartal var også Canadas BNP fallende.Skogbranner i provinsen Alberta i mai førte til at oljeproduksjonen fra oljesand i området ble stengt, og nesten 100.000 mennesker ble evakuert fra Fort McMurray.Statistikkbyrået Statistics Canada sier at dette, kombinert med produksjonsstans knyttet til vedlikehold, førte til en nedgang i energieksporten på 5,1 prosent i andre kvartal.Fra juli til september steg imidlertid eksporten med 6,1 prosent. Canada er verdens sjette største oljeeksportør.Veksten i BNP er også påvirket av økt forbruk i husholdningene. (©NTB)

india
canada
bnp
Nyheter
Næringsliv