Handelskrig og økte ulikheter kan bli en konsekvens av Donald Trumps økonomiske politikk. Økonomiprofessor Halvor Mehlum ved Universitetet i Oslo tror det kan bli full krise i verdensøkonomien dersom Trump innfører straffetoll mot Kina, skriver Dagens Næringsliv.Trump har blant annet lovet å avblåse alle forhandlinger om frihandelsavtaler, bygge tollmurer og hindre flyt av arbeidskraft.- Hvis han gjennomfører for eksempel straffetoll mot Kina, så kan det bli handelskrig, mottiltak fra kineserne og full krise i verdensøkonomien. Det er alvorlig for USA og for resten av verden, sier Mehlum til avisen.Han påpeker imidlertid at de dramatiske konsekvensene av en slik handelskrig gjør det lite sannsynlig at Kongressen gir Trump gjennomslag.- Store selskaper i USA vil være blant dem som går på giganttap hvis dette skjer, og det vil de ikke akseptere. Da holder det ikke at han har Kongressen på republikansk side, sier økonomiprofessoren til DN, og tror derimot at Trumps løfter om skattelette til næringslivet kan få gjennomslag.