Tirsdag kunngjorde regjeringen at 500- og 1.000-rupisedler ikke lenger ville være gyldige.Indere kan fram til 30. desember bytte sine gamle store sedler i bankene.– Banken er helt tom for kontanter, sa 24 år gamle Reema Choudry til nyhetsbyrået DPA i det hun løp fra bank til bank i Janpath-området i New Delhi. Choudry var ikke alene – mer enn 20 personer løp sammen med henne på jakt etter kontanter. Kunngjøringen fra myndigheten har skapt kaoslignende tilstander over hele landet.– Det er ingen grunn til å løpe til bankene – det er fortsatt god tid til å veksle penger, sa finansminister Arun Jaitley.Han forteller at folk flest ikke har grunn til å være bekymret over det nye systemet. Det er kun de som har store mengder sedler unndratt beskatning eller tjent på ulovlig vis som vil merke konsekvensene.Regjeringen har samtidig fått kritikk for dette grepet i kampen mot korrupsjon og svarte penger. Opposisjonen Bahujan Samaj-partiet mener at regjeringen med dette har skapt en krisesituasjon i landet, og mener at de nye reglene rammer de fattigste hardest. (©NTB)