Det er med dyp sorg vi meddeler at den legendariske poeten, låtskriveren og artisten Leonard Cohen har gått bort, skriver plateselskapet hans på Cohens offisielle . Der opplyses det også at det vil bli holdt en minnestund i Los Angeles senere. Det står ikke noe om hvordan Cohen døde.Det er bare få uker siden Cohens siste plateutgivelse, «You Want It Darker», som var hans 14. studioplate. I et intervju med The New Yorker i forbindelse med plateslippet diskuterte han de ufullførte låtene han har liggende, og sa at han neppe ville være i stand til å ferdigstille dem.– Kanskje, hvem vet? Og kanskje jeg får fornyet styrke, det aner jeg ikke. Men jeg tør ikke binde meg til en åndelig strategi, det tør jeg ikke gjøre.I intervjuet sa han også at han til tross for at han fortsatt hadde arbeid å gjøre unna, så var han rede til å dø, men at han håpet det ikke ble altfor ubehagelig. Kort tid etterpå sa han at uttalelsen kan ha vært en overdrivelse.– Det hender man blir litt overdramatisk på egne vegne fra tid til annen. Jeg har til hensikt å leve evig, het det den gangen.Til The New Yorker snakket Cohen også om norske Marianne Ihlen, og om brevet han sendte henne på hennes dødsleie. Han sa til magasinet at han i sin alder betraktet tap som en rutine. Han var mindre opptatt av Mariannes død, og mer av alle minnene om deres tid sammen. (©NTB)