Lufthansas flygere gir seg ikke

I én uke har Lufthansas flygere streiket med 24 timers varsel, kun avbrutt av en todagers pause. Onsdag måtte selskapet innstille ytterligere 890 flyginger.

Lufthansa B747-400
Næringsliv

Den pågående streiken er den 15. i rekken siden forhandlingene brøt sammen i april 2014.Siden onsdag i forrige uke er over en halv million passasjerer blitt rammet, både på Lufthansas innenriks- og utenriksruter. Søndag og mandag varslet flygerne streikepause, men igjen brøt samtalene mellom Lufthansas ledelse og flygerforbundet Cockpit sammen, og tirsdag var det klart for en ny arbeidsnedleggelse.Konflikten ble i utgangspunktet utløst av selskapets planer om å endre på betingelsene for tidligpensjon. Flygerne er også bekymret for mer bruk av innleide og billigere flygere.Onsdag morgen samlet andre ansatte i Lufthansa seg til demonstrasjoner med krav om at streiken avsluttes og partene går med på megling.Fortsatt er avstanden stor mellom partene. Cockpit krever en lønnsøkning på 3,66 prosent i året og vil at den skal ha tilbakevirkende kraft på fem og et halvt år.Lufthansa avviser dette og kom fredag med et nytt tilbud som gikk ut på at lønningene skal økes med 4,4 prosent fram til midten av 2018.I stedet for at lønnsøkningen skal ha tilbakevirkende kraft, skal flygerne få en engangsutbetaling som tilsvarer 1,8 månedslønninger. (©NTB)

lufthansa
Nyheter
Næringsliv