CEO Robbert van Trooijen i Maersk Line Asia-Pacific følger nøye med på USAs nyvalgte president Donald Trump.Handelen mellom USA og Asia har doblet seg på kun sju år. Frykten er at landet som er så sentralt innen containerfart skal bli mer proteksjonistisk.Foreløpig er van Trooijen avventende.
NB: Trykk play i videoruten øverst dersom ikke intervjuet med CEO Robbert van Trooijen i Maersk Line Asia-Pacific starter automatisk. 
Hans selskap vokser raskere enn markedet. Organisk vekst er viktig, men van Trooijen sier at de hele tiden vurderer å kjøpe seg større.- Forutsatt at de riktige mulighetene dukker opp, understreker han.Fremtiden for eiendelene til kriserammede Hanjin Shipping, som er et av verdens største containerrederier, er fortsatt uavklart.Den senere tiden har det skjedd mer på M&A-fronten i denne bransjen, enn i de foregående tiårene. Enkelte av van Trooijens bransjekolleger har omtalt Hanjin som et Lehman-øyeblikk for containershipping.Maersk-toppen er imidlertid mer moderat i uttalelsene, men ser rom for ytterligere konsolidering.