Mange mangler HMS-kort i byggebransjen

35 prosent av arbeidstakerne i byggebransjen mangler såkalte HMS-kort. Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) mener tallet er altfor høyt.

Næringsliv

HMS-kortene er ID-kort som forteller hvem de ansatte på arbeidsplasser er og hvem de jobber for. I løpet av de første åtte månedene i år har Arbeidstilsynet ført tilsyn ved 2.500 virksomheter i byggenæringen, og fant ut at 35 prosent av arbeidstakerne manglet kortene, ifølge Dagbladet. Det er en nedgang fra 38 prosent i 2015, men fortsatt altfor høyt ifølge arbeidsminister Anniken Hauglie.– Det er urovekkende mange aktører som ikke har ting på stell. Noen av dem er slurvete, andre er bare hardcore kriminelle, sier hun.Arbeidsgivere som slurver med HMS-kort får pålegg fra arbeidstilsynet om å rette opp i dette.– Mangel på HMS-kort ser vi på som en indikasjon på useriøsitet. Dersom det ikke er på plass vil vi gå videre og for eksempel sjekke arbeidskontrakter, sier regiondirektør Ørnulf Halmrast i Arbeidstilsynet i Oslo. (©NTB)

bygg og anlegg
hms
Nyheter
Næringsliv
Bygg og anlegg