Nytt rekordår for fiskeflåten

Norges Råfisklag har omsatt villfisk for over 10 milliarder kroner i Nord-Norge og Trøndelag hittil i år. Det er allerede over fjorårsresultatet på 9,7 milliarder kroner.

Publisert 2. nov. 2016 kl. 05.54
Oppdatert 2. nov. 2016 klokken 05.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
Med båten full av skrei. Foto Svein Hammerstad / NTB / SCANPIX

– For den norske fiskeflåten er dette det tredje all-time-high-året på rad. 2014, 2015 og 2016 var tidenes beste år i omsetning for norske fiskere, også i realverdi, sier assisterende direktør Svein Ove Haugland i Norges Råfisklag til Dagens Næringsliv. Råfisklaget omsetter all villfisk fra Nordmøre og nordover til russergrensen.Det gode fisket gir millioninntekter for fiskerne nordpå. Tallet på fiskere går ned, mens torskekvotene er store og prisene høye. En vanlig kystfiskekvote på 100 tonn torsk kan gi inntekter på over tre millioner kroner i året, og over en million i årsinntekt etter at utgiftene er betalt.Haugland sier næringen er inne i god periode og peker særlig på at torskeprisen har økt med 20 prosent i år. Om lag halvparten skyldes valutaendring og svak krone. (©NTB)