OECD spår økt vekst etter valget av Trump

Donald Trump valgløfter om storstilte investeringer og skattekutt for næringslivet kan bidra til å doble veksten i USA de kommende årene, spår OECD.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) tror amerikansk økonomi vil vokse med 2,3 prosent i 2017 og 3,0 prosent i 2018.Veksten i inneværende år ender ifølge OECD trolig opp på 1,5 prosent.Donald Trump kom med rause løfter i valgkampen og lovet blant annet å sette av 4.700 milliarder kroner til en omfattende satsing på infrastrukturprosjekter i USA.Dersom Trump følger opp valgløftene og greier å finansiere storsatsingen, vil denne pengeinnsprøytningen alene kunne bidra til 0,5 prosent vekst i bruttonasjonalprodukt i 2017 og 1 prosent i 2018, ifølge OECD.Verdensøkonomien vil også nyte godt av veksten i amerikansk økonomi. I neste år vil verdens samlede bruttonasjonalprodukt vokse med 3,3 prosent og i 2018 med 3,6 prosent, lyder deres spådom.I inneværende år blir veksten i verdensøkonomien trolig på 2,9 prosent, ifølge OECD. (©NTB)