Olsen: Kan påvirke vår rentesetting

Sentralbanksjefen følger det amerikanske presidentvalget og utviklingen i amerikansk økonomi nøye.

Publisert 1. nov. 2016 kl. 10.54
Oppdatert 1. nov. 2016 klokken 11.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord

Sentralbanksjef Øystein Olsen sier på CNBC at norske banker er i relativt god stand, og at de kan håndtere utfordringene de står overfor, skriver TDN Finans.- Vi følger situasjonen i bankene nøye, og bankene er i en relativt god posisjon. De har bedret kapitalandelen i løpet av de siste årene, og de er generelt i en god situasjon for å møte utfordringene vi står overfor, sier Olsen og viser blant annet til følgene av lav oljepris.Han mener at selv i et scenario som er nære «worst case» viser analysene at bankene er i relativt god stand.Følger nøye medOlsen følger ifølge nyhetsbyrået det amerikanske presidentvalget og utviklingen i amerikansk økonomi nøye.- Som sentralbank følger vi utviklingen internasjonalt tett. Enhver hendelse som kan inntreffe, om det er brexit, kan det påvirke vår rentesetting, sier han- Planlegger dere for at Trump kan vinne?- Vi følger det amerikanske presidentvalget, men vi tenker ikke slik du indikerer. Vi må vente å se hva som blir de økonomiske effektene av valgresultatet. Vi følger den amerikanske økonomien, og i USA har veksten hentet seg inn, men den er ikke høy. Den amerikanske økonomien er i et godt spor, sier Olsen til CNBC, ifølge TDN Finans.