Ringnes-selskap kjøper hoteller for nesten fire milliarder

Selskapet Pandox, som er kontrollert av Christian Ringnes, Helene Sundt og Christian Sundt, har inngått en avtale med Invesco Real Estate om kjøp av sju hotelleiendommer i Europa.

Fire av hotelleiendommene ligger i Tyskland, to i Østerrike og en i Nederland, ifølge en pressemelding fra Pandox fredag morgen, skriver Dagens Næringsliv.Hotellporteføljen kostet 3,79 milliarder kroner og er ventet å inntjene 140 millioner svenske kroner i 2017.Christian Ringnes kontrollerer 39,8 prosent av stemmene i Pandox, mens Helene og Christian Sundt har 19,9 prosent.– Oppkjøpet oppfyller samtlige av Pandox' strategiske kriterier når det gjelder størrelse, beliggenhet, markedsposisjon og lønnsomhet, samt bidrar til å ytterligere diversifisere inntektsgrunnlaget vårt, sier selskapets sjef Anders Nissen. (©NTB)