Selger havn for 1,8 milliarder

Storhavnen i Risavika utenfor Stavanger skifter eiere.

Med et knippe lokale investorer på laget har Per Åge Hauge, sammen med Stavanger-regionen IKS og Norsea, til sammen investert rundt 1,5 milliarder kroner i nye bygg på området gjennom det felleseide selskapet Risavika Havn as, skriver DNIfølge avisen er det nå inngått avtale om salg av de private eiernes eierandeler i havneområdet. Stavangerregionen Havn IKS skal innen 2019 overta alle aksjene i Risavika Havn as.Prisen er hemmelig, men etter det Dagens Næringsliv erfarer er kjøpesummen i størrelsesorden 1,8 milliarder kroner fratrukket gjeld. Det er brutto leieinntekter på vel 140 millioner kroner og en samlet gjeld i selskapet på rundt 1,1 milliarder kroner.Men hverken kjøper eller selger vil bekrefte avisens opplysninger om verdi av området.– Den endelige kjøpssummen vil være avhengig av hva som utvikles videre på området de neste tre årene, sier havnedirektør Merete Eik i Stavanger-regionen Havn IKS til DNPer Åge Hauge sier at for de private aksjonærene har investeringen gitt en normal egenkapitalavkastning.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også