federal reserve

Sentralbanksjefen i USA vil fortsette

Den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen akter å bli sittende ut sin periode, selv om Donald Trump, som har kritisert henne kraftig, inntar Det hvite hus.

I valgkampen anklaget Trump sentralbanksjefen for å «styre politisk». Han hevdet hun holdt styringsrenten lav fordi president Barack Obama hadde beordret henne til det og på den måten skapte en boble som vil sprekke før eller siden.Torsdag sa Yellen at hun ville avslutte jobben hun var satt til.– Jeg ble utnevnt av Senatet for en fireårsperiode som går ut i 2018, og jeg har til hensikt å sitte ut den perioden, sa Yellen.Uttalelsen kom på en høring i den amerikanske Kongressen om økonomien i landet. Yellen understreket sentralbankens uavhengighet og sa at den politiske avstanden mellom Det hvite hus og sentralbanken må opprettholdes for å sikre en uavhengig pengepolitikk. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også