Mens Donald Trump besøkte Det hvite hus torsdag, var advokatene hans i en rettssal i California der de diskuterer bevisene og jury-instruksen foran en kommende bedrageri-rettssak om nedlagte Trump University.Under valgkampen omtalte Trump rettssakens dommer, Gonzalo Curiel, som en «mexicaner» og en «hater». Det vil advokatene ekskludere fra bevisførselen når rettssaken begynner den 28. november.Dette kan bety at Trump kalles inn som vitne før han sverges inn som president. Men dette er ei den eneste rettstvisten han eller selskapene hans er involvert i.I New York står milliardæren overfor en sak frembrakt av statsadvokat Eric Schneiderman. Også den omhandler Trump University.I samme by anklages han for ærekrenkelse av en politisk konsulent, og et søksmål fra en demonstrant som hevder han ble angrepet utenfor Trump Tower. I tillegg er den påtroppende presidenten gjenstand for revisjon av amerikanske skattemyndigheter (IRS).Dette er kun en liten smakebit. Ifølge USA Today har Trump og hans firmaer vært involvert i ikke mindre enn 3.500 juridiske stridigheter de siste tre årene.Bare i året etter at han startet valgkampen i juni 2015, er 70 søksmål sendt inn enten mot eller av Trump.Mektige amerikanske presidenter har måttet troppe opp i rettssaler ved flere anledninger opp gjennom historien.I 1982 kom amerikansk høyesterett fram til at tidligere president Richard Nixon var immun for ansvaret knyttet til skader som kom som en konsekvens av hans offisielle handlinger.15 år senere kom imidlertid retten fram til at Bill Clinton kunne bli tiltalt i sivile rettssaker, for handlinger som hadde funnet sted før presidentskapet.Den gang dreide det seg om et søksmål fra Paula Jones, som anklaget Clinton for seksuell trakassering.– Å løsrive Trump fra hans rettslige forviklinger vil bli tilnærmet umulig. Det kommer til å bli vedvarende juridiske distraksjoner, sier jussprofessoren Louis Siedmann. (NTB)