Arthur Buchardt bygger og bygger, men en ting har han sluttet med

Arthur Buchardt har bygget 19 hoteller og eier 12-13 av dem.

Arthur Buchardt har nettopp fullført et hotellbygg i Helsinki på 30.000 kvadratmeter og 426 rom - og Petter Stordalen leier det. - Det er regelen, sier han.Tidligere hendte det at Arthur Buchardt solgte noen av hotellene han bygde, men det har han sluttet med. Hvor mye hotellene er verdt vil han ikke snakke om, men verdiøkningen er formidabel. Kapital anslår at Buchardt har en formue på 2,6 milliarder kroner.Se intervjuet herI Økonominyhetene med Trygve Hegnar forteller han hvordan han gjør det og at det for eksempel er bedre å være nummer en i køen i Helsinki enn nummer 49 i Oslo. Eller først i køen i Brummundal.Han forsøker å bygge ett hotell i året - og i 2017 er det start på Mjøstårnet i Brummundal. Men her er det ikke bare hotell, men også kontorer og leiligheter - og svømmehall som han leier ut til Ringsaker kommune i 30 år. Mjøstårnet blir verdens høyeste bygg i limtre, på 80 meter, med et minimalt CO2-fotavtrykk - og her har Buchardt også svaret på hvordan den norske regjeringen kan følge opp Paris-avtalen.Se også intervjuer med Bjørn Kjos, Petter Stordalen, Peter Hermanrud, Jan Petter Sissener og mange flere.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også