De største handledagene gjenstår

Det nærmer seg innspurten i julehandelen. Onsdag og torsdag er de dagene vi svir av aller mest penger i butikkene, ifølge beregninger gjort for Virke.

Hver av de dagene anslår Kvarud Analyse en omsetning i varehandelen på rundt 3,2 milliarder kroner, eller drøyt 600 kroner per nordmann, gammel som ung.– Det er klart at noen begynner å kjenne litt på julestresset, og panikkinnkjøp av julegaver nå er ikke usannsynlig, sier Bror William Stende i handelsorganisasjonen Virke i en pressemelding. Han sier det er mange gjør juleinnkjøpene de to-tre siste dagene og han tror vi venter lenger og lenger med gjøre oss ferdig med julehandelen.– Når julaften i tillegg er lagt på en lørdag, er det mange som venter til siste uken. I tillegg så handler vi inn mye av maten vi skal spise i julehøytiden nå i disse dager også, sier Stende, som er direktør for faghandel. (©NTB)


Les også