Fox vil overta Sky for 120 milliarder

21st Century Fox er enig med Sky om å overta resten av det britiske selskapet i en avtale verdt over 120 milliarder kroner.

Avtalen som kunngjøres torsdag, betyr at 21st Century Fox betaler en aksjepris på 10,75 pund, totalt 11,7 milliarder pund, for de resterende aksjene i Sky PLC. Rupert Murdochs Fox eier allerede drøyt 39 prosent av Sky.Det er ikke ventet at overtakelsen vil kunne bli fullført før i slutten av neste år. Fox forsøkte allerede i 2011 å tilegne seg resten av aksjene i Sky, men det ble lagt på is av telefonavlyttingsskandalen som den gang rystet britiske aviser.21st Century Fox eier blant annet kabel-tv-nettverkene Fox News og FX, et stort filmstudio i Hollywood og en distributør i Europa. Sky har 22 millioner kabel-tv-kunder i Storbritannia, Irland, Tyskland, Østerrike og Italia. (©NTB)