Japaner vil investere 50 mrd. dollar i USA etter Trump-møte

En japansk milliardær har lovet å investere 50 milliarder dollar i USA etter at han møtte kommende president Donald Trump. Masayoshi Son forplikter seg også til å skape 50.000 nye jobber.

Næringsliv

– Jeg kom bare for å feire hans nye jobb. Dette er stort og USAs storhet vil bli gjenreist, sier Son og bruker Trumps slagord fra valgkampen.Son grunnla og leder Softbank, som er ett av USAs største teknologiselskaper. Softbank eier blant annet den amerikanske mobiloperatøren Sprint. Sprint-aksjen spratt opp etter nyheten om investeringsplanene. Noen tidsplan eller detaljer for investeringen er foreløpig ikke kjent, men pengene skal komme fra et investeringsfond Son har opprettet sammen med blant annet et statlig saudiarabisk fond.Kunngjøringen er det siste tilfellet hvor Trump ser ut til å drive økonomisk politikk via improviserte avtaler og ofte tar æren, enten han fortjener den eller ei.– Masa sier han aldri ville gjort dette om ikke vi hadde vunnet valget, tvitret Trump tirsdag.Forrige uke var det selskapet Carrier i Indianapolis som var i søkelyset. Der tok Trump æren for å ha hindret utflagging av 800 arbeidsplasser til Mexico, men Carrier skal fortsatt flytte 1.000 andre arbeidsplasser ut av landet.Trump har også tvitret at det var han som overtalte Ford til å la være å flytte en fabrikk fra Kentucky til Mexico. Ford hadde riktignok ikke planlagt å flytte fabrikken, og hadde allerede bestemt seg for å beholde produksjonen av én modell i den amerikanske delstaten. Det som faktisk ble droppet, var planer om å flytte produksjonen av en annen bilmodell. (©NTB)

donald trump
Nyheter
Næringsliv