Kjøpesenternissens fang forbudt i Sandefjord

Denne julen får ikke barna på kjøpesenteret i Sandefjord lov til å sitte på nissens fang når de skal fortelle hva de ønsker seg til jul. De må isteden ta til takke med en krakk.

– Det er for å unngå misforståelser og kleine situasjoner, sier senterleder Geir Ellefsen ved Hvaltorvet kjøpesenter til Sandefjords Blad.– For noen barn er det en barriere dersom nissen sier «kom på fanget mitt». Noen barn nøler, andre er redde og synes nissen er skummel. Derfor er det greit at barn har en egen krakk. Slik blir nissebesøket mer tilgjengelig for alle barn, sier Ellefsen.Barn som tør, får også muligheten til å sitte ved siden av nissefar i stolen hans. Det var nissen selv som kom opp med tanken om et fangforbud.Kampanjeleder Ane Aamodt i Redd Barna sier ikke alle barn ønsker å sitte på nissefanget, uavhengig av om de har opplevd overgrep eller ikke.– Hvaltorvet kjøpesenter har tydeligvis tenkt gjennom hvorfor nissetreffet skal ha noen rammer, og det er klokt, sier Aamodt. (©NTB)