Mener Norges Bank bør kutte renten nå

sjeføkonom, handelsbanken

Sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken ser ingen grunn til å vente med rentekutt.

Samtlige 12 økonomer I TDN Finans rundspørring venter at Norges Bank vil holde styringsrenten uendret i desember. Sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken råder sentralbanken til å sette ned renten, skriver DN.– Jeg mener at utviklingen i norsk økonomi tilsier at renten skal kuttes videre og jeg ser ingen grunn til å vente med det, sier Due-Andresen.Hun mener bedringen i økonomisk vekst ser ut til å være en del svakere og langt skjørere enn Norges Bank har antatt. Dessuten ligger til rette for vesentlig svakere prisvekst enn sentralbanken har trodd.Sjeføkonomen viser også til at påslagene i pengemarkedet har holdt seg høye.Selve rentedommen offentliggjøres torsdag.