Norske PMI-tall stuper

- Innkjøperne i industrien opplevde nedgang i samtlige delindekser.

Næringsliv

Innkjøpssjefenes forventningsindeks (PMI) i Norge var 47,6 poeng i november 2016, viser sesongjusterte tall fra Danske Bank og NIMA - Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk torsadag.Tallet for oktober ble nedrevidert fra 52,7 til 52,0. - Innkjøperne i industrien opplevde nedgang i samtlige delindekser. Den sterkeste nedturen var helt klart ordreindeksen som falt fra 55,6 til 46,6. Hovedårsaken her var nedgang i innenlandske ordre. På kort sikt virker derfor fremtidsutsiktene dystre for industrien, sier Svein-Egil Hoberg i NIMA ifølge TDN Finans. Sysselsettingsindeksen falt fra 48,9 i oktober til 46,5 i november. - Dette er den sterkeste nedgangen siden april og indikerer at sysselsettingen faller i et raskere tempo enn i oktober, sier Hoberg i en melding.

pmi
Nyheter
Næringsliv