Operasanger og filmentusiast har tjent 160 millioner på vin

Næringsliv

Vingründer Geir Henning Eikeland startet vinselskapet Excellars i 2007, og gjorde stor suksess, ikke minst grunnet bestselgervinen Doppio Passo. Etter å ha omsatt for 94 millioner kroner i 2010 og levert et resultat før skatt på over 20 millioner kroner, kjøpte Arcus seg inn i 2011.Ifølge Finansavisen betalte Arcus 65 millioner kroner til gründer Eikeland, som allerede hadde tatt ut 12 millioner kroner i utbytte i 2008-2009. I Arcus' prospekt kommer det frem at Eikeland har solgt ytterligere 40 prosent av Excellars i første kvartal i år, og nok en gang har han fått godt betalt.- Jeg fikk omtrent like godt betalt som sist, bare at jeg denne gangen solgte en mindre eierandel, forteller Eikeland til Finansavisen.Les også: Magnus Carlsens ukjente formueEtter det Finansavisen kan tolke ut i fra Arcus' informasjon til børsen og investorene er ikke verdsettelsen helt den samme som sist – i takt med mindre lønnsomhet i Excellars. Men det ser likevel ut som operasangeren, vin-kjenneren og filmentusiasten har innkassert nærmere 40 millioner denne gangen – og sitter fortatt igjen med 10 prosent av selskapet.I tillegg til salgssummene på 65 og 40 millioner kroner har Eikeland også mottatt solide utbytter for sine 49 prosent siden Arcus inntreden i Excellars. Finansavisen kan fortelle at han hentet ut totalt 25 millioner kroner mens han ennå eide selskapet selv, og i perioden etter Arcus inntreden har selskapet betalt ut 65 millioner kroner i utbytte for årene 2011 til 2015.Ifølge Finansavisen betyr det at over 160 millioner blanke kroner har funnet veien til Eikelands lommer. Noe har han brukt på leilighet i New York og annen eiendom, men for tiden går det mest i filmprosjekter.PS: Både Arcus og Eikeland har en opsjon på å kjøpe/selge de siste ti prosentene av Excellars.

geir eikeland
excellars
vin
arcus-gruppen
Nyheter
Næringsliv