Telenor spurter fra Telia

– Etter september er vi raskest, sier Berit Svendsen, toppsjef for Telenor Norge.

Næringsliv

Telia (tidligere Netcom) har i over ett år skrytt av å ha «Norges raskeste mobilnett». Men fra 1. september lovet begge de største aktørene å slippe hastighetene fri. Bortfallet av hastighetsgrenser har ifølge DN hatt en oppsiktsvekkende effekt. Mens Telenors kunder fikk et enormt hastighetsløft, var effekten hos Telia null, viser to uavhengige tester fra Ookla og Bredbandskollen.– Etter september er vi raskest. Det ligger en betydelig verdi i den posisjonen, både for oss og kundene våre, konstaterer Berit Svendsen, toppsjef for Telenor Norge, overfor avisen.Ookla-tessten viser at Telenor var 32 prosent raskere i september, mens tester fra Bredbandskollen viser forskjeller på over 60 prosent.Henning Lunde i Telia sier at selskapet hatt sperrer, men at de også har hatt mange abonnementer uten sperrer, samt mange abonnementer med høyere hastighetsgrenser enn Telenor. Det betyr at Telias nett ikke hadde noe vesentlig ekstra å yte ved frislipp av farten.

telenor
telia
mobiltelefoni
Nyheter
Næringsliv