Tyrkias økonomi krymper

Tyrkias bruttonasjonalprodukt (BNP) krympet 1,8 prosent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Recep Tayyip Erdogan, Turkish Prime Minister per 16/1 2014. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Dette er den svakeste utviklingen siden finanskrisen, opplyste det tyrkiske statistiske sentralbyrået Turkstat mandag.Tyrkiske husholdningers forbruk falt 3,2 prosent fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år. I samme periode var det også nedgang i eksport, mens importen økte.Inflasjonen i Tyrkia ligger på 7 prosent. Arbeidsledigheten steg i august til 11,3 prosent, som er den siste måneden det foreligger ledighetstall for. Landets valuta har mistet rundt 20 prosent av sin verdi målt mot dollar.Tyrkisk økonomi og turistsektoren har blitt hardt rammet etter en rekke terrorangrep i Istanbul i år, samt et mislykket kuppforsøk i juli. (©NTB)