Vi vil ha norske juletrær

I år vil 1,8 millioner husstander i Norge ha et ekte juletre. 1,1 millioner av disse trærne er produsert av norske juletreprodusenter.

Foto: Morten Holm / Scanpix.

– Omsetningen av norskproduserte juletrær er beregnet til 627 millioner kroner i år, men her er muligheten for verdiskaping betydelig for produsenter som vil satse. Vi ser at forbrukerne etterspør norske trær samtidig som importen av juletrær går ned, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp)Samtidig som importen går ned, melder organisasjonen Norsk juletre at eksporten i premiumsegmentet øker kraftig. Etterspørselen i høyprismarkeder i England og Tyskland er mye høyere en Norsk juletre klarer å levere.Likevel er ikke eksporten rare greiene sammenlignet med innenlands forbruk. Det blir i år sendt 1.000 norske juletrær til England, og like mange til Tyskland. Nederlenderne tar unna 200 trær, mens østerrikerne får 300 norske juletrær i år, opplyser Landbruksdepartementet. (©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker