Vi vil reise mer i 2017

I 2017 vil vi bruke mer penger på ferier, ifølge en ny undersøkelse fra FINN reise.

Ifølge undersøkelsen som er gjennomført av Norstat, vil nordmenn prioritere reiser og opplevelser foran materielle ting som klær og bolig, samt mat og drikke i 2017.Hele 36 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer nettopp dette. - Vi ser en tendens til at reiser og opplevelser er noe vi verdsetter, og ønsker å bruke mer penger på. Nordmenn investerer både tid og penger i det å skape minner sammen på ferie, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise i en pressemelding. Også budsjettet blir høyere, uten at det betyr at folk vil ha mer luksus. Ifølge undersøkelsen skal nemlig 24 prosent ha høyere feriebudsjett i 2017 enn i 2016, og flere planlegger å dra på flere ferier. 29 prosent av de spurte planlegger en utenlandsferie neste år, 29 prosent skal på to ferier, mens 15 prosent faktisk har tenkt seg på tre ferier til utlandet. Opplevelsen er det viktigste - kun åtte prosent foretrekker å bruke pengene på et fint sted å bo, og hele 57 prosent mener luksusfølelse er lite viktig på ferie.Nordmenn tar gjerne ferien på en enkel hytte.- Hytteferie har blitt enormt populært, og en undersøkelse vi utførte i sommer viser at de fleste som leier hytte velger en standard som er midt på treet. Mye tyder på luksusfølelse ikke har noen betydning for folk flest. Det viktigste er å hygge seg med familie og venner, sier Berge.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også