Ex-Yara-direktør anker korrupsjonsdom

En tidligere juridisk direktør i gjødselgiganten Yara anker dommen på sju års fengsel for grov korrupsjon til Høyesterett.

Næringsliv

Det bekrefter forsvareren til Kendrick Wallace (71), advokat Arild Dyngeland, overfor NRK.– Vi anker over straffeutmålingen, og jobber nå med å se hvorvidt det også er grunnlag for anker over saksbehandling og lovanvendelse, sier Dyngeland til NTB.Kendrick Wallace ble dømt til sju års fengsel for grov korrupsjon i forbindelse med gjødselprodusenten Yaras forsøk på å komme seg inn i India og Libya på 2000-tallet.Wallace sto tiltalt sammen med tre andre, tidligere Yara-topper – blant annet tidligere konsernsjef Torleif Enger – men var den eneste som ble kjent skyldig av juryen i lagmannsretten. Da saken gikk for Oslo tingrett ble alle fire dømt for grov korrupsjon.Selve skyldspørsmålet blir endelig avgjort i lagmannsretten, men Høyesterett kan overprøve rettens utmåling av straff. Hvis landets øverste domstol kommer til at det ble begått saksbehandlingsfeil i lagmannsretten, eller at domstolen har forstått og brukt loven feil, kan hele eller deler av saken til Wallace sendes tilbake for ny behandling. (©NTB)

yara
Nyheter
Næringsliv