Foto: Scanpix

Full pilot besvimte i cockpit

En canadisk pilot er pågrepet etter at han var så full at han besvimte i cockpiten da han forberedte seg på å ta av med et fly med 99 passasjerer om bord.

Både passasjerer, mannskap og ansatte på flyplassen reagerte på pilotens atferd og varslet myndighetene. Den 37 år gamle piloten ble pågrepet i cockpiten og tatt med ut av flyet og plassert i arresten. To timer senere hadde han en promille som var tre ganger så høy som den lovlige grensen på 0,8, opplyser myndighetene.– Svært uheldigPiloten er siktet for å ha vært beruset mens han hadde kontroll over charterflyet som skulle til Cancún i Mexico med 99 passasjerer og et mannskap på seks, inkludert den berusede piloten. En talskvinne for reiseselskapet Sunwing takker mannskapet for hvordan de håndterte «den svært uheldige saken».En annen pilot ble hentet inn, og flyet kunne etter hvert legge ut på den planlagte nyttårsreisen til Mexico.Fyll i IndonesiaI Indonesia fikk en pilot sparken tidligere denne uken etter at han svært påseilet prøvde å sette seg bak spakene. Overvåkingsbilder viser hvordan han sjangler gjennom sikkerhetskontrollen, tilsynelatende uten at noen prøver å stanse ham. Til sluttet fattet flere passasjerer mistanke da piloten snøvlet seg gjennom den vanlige beskjeden fra cockpiten.Selv etter at en ny pilot var på plass, droppet flere passasjerer den planlagte reisen fra Surabaya til hovedstaden Jakarta med lavprisselskapet Citilink. Selskapet har beklaget hendelsen overfor de reisende. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også