H&M med sterk avslutning på fjoråret

Hennes & Mauritz har tro på bedre tider etter at resultatet ble bedre enn ventet i fjerde kvartal i fjor.

Klesgiganten kunne notere et resultat på 7.148 millioner svenske kroner før skatt i perioden fra september til november, som utgjør fjerde kvartal i selskapets regnskapsår. Analytikere hadde i snitt regnet med 7.017 millioner kroner i overskudd, ifølge Reuters.For hele året økte salget med 7 prosent i lokale valutaer. Det er lavere enn forventet, noe som førte til økte prisnedsettelser. Sammen med en sterk dollar dro det ned overskuddet.Selskapet kan imidlertid notere seg en sterk begynnelse på nåværende regnskapsår, og i januar økte salget med 11 prosent målt i lokale valutaer og sammenlignet med samme måned i fjor.H & M åpnet i fjor i alt 427 nye butikker og elleve nye online-markeder. Det innebærer at H & M fantes online i 35 land ved årsskiftet og at antall butikker steg til 4.351.I det nye regnskapsåret regner H & M med å åpne 430 nye butikker netto. Nye planlagte markeder er Tyrkia, Taiwan, Hongkong, Macao, Singapore og Malaysia, opplyste selskapet da det tirsdag la fram fjorårets resultat.(©NTB)