Hydro-sjefen: - Slik har Kina spart noen hundre milliarder

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg ser en viss logikk i hvorfor Kina har oversvømt markedet med aluminium.

Næringsliv

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg var selv til stede da president Xi Jinping tirsdag åpnet World Economic Forum i Davos med en hyllest til frihandel. – Han sa også at Kina vil kutte ut overproduksjon på flere områder for å bli mer produktive. Det er positivt. Kina har stått for betydelig overproduksjon av metaller. Kina har produsert betydelig mer aluminium enn landet har konsumert, og har eksportert aluminium og holdt prisene nede, sier Brandtzæg til DN.Kina sto for litt over halvparten av en verdensproduksjon på 60 millioner tonn aluminium i fjor. De siste årene har kinesiske produsenter oversvømt markedet med aluminium og sendt prisene til bunns.– Vi har prøvd å finne logikken i det. Kinesiske aluminiumsprodusenter har ikke tjent penger. Men det har hatt en viss logikk for Kina som land, at en kunne anskaffe aluminium til lave priser for å bygge infrastruktur og byer. Kina har spart noen hundre milliarder dollar på det gjennom disse årene, sier Brandtzæg til avisen.

svein richard brandtzæg
norsk hydro
aluminium
kina
Nyheter
Næringsliv