Idrettsforbundet svinger sparekniven

Norges Idrettsforbund jobber hardt med å spare kostnader. Nedbemanning er det foreløpig ikke snakk om.

Næringsliv

Kulturminister Linda Hofstad Helleland bevilger i 2017 mer penger enn noen gang til norsk idrett. 684 millioner kroner lød fasiten da rammene for tildelingen av spillemidler lå klare tidlig i desember i fjor. Det er en økning på 24 millioner fra 2016.Det såkalte sentralleddet i Norges Idrettsforbund fikk samtidig kuttet sine rammer fra 135 til 130 millioner. Årets overføring er 18 millioner mindre enn det NIF-ledelsen ba om.Siden rammene lå klare har generalsekretær Inge Andersen og hans stab jobbet for å tilpasse seg en hverdag med færre disponible kroner. Enkelte sparetiltak er allerede identifisert, men noe endelig budsjett for 2017 fikk ikke idrettsforbundets styre presentert på torsdagens styremøte.- Det er alltid krevende når man får reduserte inntekter. Det betyr at vi må jobbe litt hardere for å se hvor det er mulig å spare. Jeg er skrudd sammen sånn at jeg er optimist, og jeg føler meg trygg på at vi skal komme i mål med 2017-budsjettet på en skikkelig måte, til beste for norsk idrett og de aktivitetene vi i NIF har ansvaret for, sier Inge Andersen til NTBSamler breddenEtt ledd i den pågående spareprosessen er opprettelsen av en egen breddeidrettsavdeling i idrettsforbundet.- På samme måte som vi gjorde med Olympiatoppen for snart 30 år siden, samler vi nå innsatsen vår rundt kompetanseutvikling og utdanning av trenere, ledere og frivillige, samt oppfølgingen av særforbundene, i en breddeidrettsavdeling. Det betyr at jeg har lagt ned organisasjonsavdelingen i NIF, sier Inge Andersen.- Vi legger også organisasjonsarbeidet vårt inn i breddeidrettsavdelingen, og dermed reduserer vi litt på antallet folk som har personalledelse og antall sjefer. Dette er et av de store grepene vi allerede har gjort, tilføyer han.- Hvor mye utgjør denne besparelsen i kroner?- Det må jeg komme tilbake til når jeg legger fram det endelige budsjettet, men det er åpenbart at det ligger en besparelse der. Nå snur vi hver stein og hver budsjettpost, så får vi se hva den samlede besparelsen blir, sier generalsekretæren.

idrettsforbundet
Nyheter
Næringsliv