Johannson-familien kjøper seg opp i Coop

Coop ber Konkurransetilsynet om å gripe inn etter at Johansson-familien sikret seg eierskap i Coop-butikker gjennom skjulte andeler i et fond.

Næringsliv

Det skriver Dagens Næringsliv. Det skal dreie seg om et 30-talls butikkeiendommer Coop opererer fra som nå blir deleid av Johansson-familien. De er hovedeiere av Norgesgruppen, som med kjedene Kiwi, Meny og Spar har en svært sterk posisjon i norsk dagligvare.Dette skjer gjennom at Joh Johansson Eiendom sikret seg deleierskap i 58 eiendommer som er en del av ICA Eiendom, som ble kjøpt av Union eiendomskapital via fondet Union Real Estate Fund II i begynnelsen av desember.Der har Johansson-familien en eierandel på 19,7 prosent, men Johan Johansson sier andelen vil falle og at investeringsselskapet Joh Johannson Eiendom ikke har en aktiv rolle i forvaltningen av fondet.– Joh Johannson Eiendom as har ikke innflytelse i fondet. Vi vet ikke hva fondet kan komme til å investere i. Vi har kommittert kapital og håper dette vil gi avkastning, skriver han i en epost til DN.Coop frykter at konkurrentenes eierskap i eiendomsporteføljen kan by på problemer. Konkurransetilsynet har nå på eget initiativ innledet undersøkelser på bakgrunn av tips.– Vi er klar over transaksjonen og har bedt kjøper om mer informasjon, sier Magnus Gabrielsen, som er avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet. (©NTB)

norgesgruppen
coop
Nyheter
Næringsliv