Kinesisk provins innrømmer juks med økonomi-tall

Guvernøren i den kinesiske provinsen Liaoning sier de har forfalsket økonomiske data fra provinsen over flere år.

Næringsliv

Kort tid før Kina presenterer en rapport om brutto nasjonalprodukt (BNP) for i fjor, bekrefter Liaoning-provinsen at den har pyntet på sine økonomiske prestasjoner.Lignende ting har skjedd før, og i 2013 rapporterte en region om inntekter som lå 127 prosent over det faktiske nivået, skriver det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.Liaoning-guvernør Chen Qiufa innrømte tirsdag at provinsen har pyntet på sine tall i perioden 2011-2014. I 2014 ble provinsen advart om at myndighetene ville etterforske dem. I første kvartal av 2016 ble Liaoning den første provinsen på flere år som rapporterte om negativ vekst.Liaoning ligger i et område med mye statlig virksomhet innen kull- og stålindustrien, som lenge har vært preget av ineffektivitet og overkapasitet. (©NTB)

kina
bnp
stålverk
Nyheter
Næringsliv