Mener sent rentehopp kan gi «stygg overraskelse»

Den amerikanske sentralbanksjefen advarer mot å utsette renteoppgangen.

Næringsliv

USAs sentralbanksjef Janet Yellen advarer mot at en forsinket renteoppgang kan gi en «stygg overraskelse» frem i tid i form av for høy inflasjon eller finansielle ubalanser, melder Financial Times, ifølge TDN Finans.- Å vente for lenge før man begynner å bevege seg mot den nøytrale renten kan risikere en stygg overraskelse frem i tid - en for mye inflasjon, finansielle ubalanser, eller begge, sier Yellen.Hun mener at å utsette renteoppgangen kan føre til at Fed må hente seg inn ved å sette opp renten raskt, noe som igjen kan føre økonomien ut i en ny resesjon.Yellen påpeker at hun og de fleste av kollegene i desember ventet å øke styringsrenten noen ganger hvert år frem til 2019, og at styringsrenten da vil være nær anslaget på den langsiktige nøytrale renten som er tre prosent.

usa
rente
fed
janet yellen
Nyheter
Næringsliv
Makro