Mener sent rentehopp kan gi «stygg overraskelse»

Den amerikanske sentralbanksjefen advarer mot å utsette renteoppgangen.

USAs sentralbanksjef Janet Yellen advarer mot at en forsinket renteoppgang kan gi en «stygg overraskelse» frem i tid i form av for høy inflasjon eller finansielle ubalanser, melder Financial Times, ifølge TDN Finans.- Å vente for lenge før man begynner å bevege seg mot den nøytrale renten kan risikere en stygg overraskelse frem i tid - en for mye inflasjon, finansielle ubalanser, eller begge, sier Yellen.Hun mener at å utsette renteoppgangen kan føre til at Fed må hente seg inn ved å sette opp renten raskt, noe som igjen kan føre økonomien ut i en ny resesjon.Yellen påpeker at hun og de fleste av kollegene i desember ventet å øke styringsrenten noen ganger hvert år frem til 2019, og at styringsrenten da vil være nær anslaget på den langsiktige nøytrale renten som er tre prosent.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker