Norsk energiselskap satser åtte milliarder i Georgia

Fornybarselskapet Clean Energy Invest fra Norge skal bygge vannkraftverk i Georgia. Utbyggingen kan bli det største «norske» kraftverket i utlandet.

Næringsliv

Selskapet, med base på Lysaker i Bærum, vant anbudet i forrige uke, melder Dagens Næringsliv. I samarbeid med Enka, et tyrkisk børsnotert industriselskap, vil Clean Energy bygge et kraftverk med en årsproduksjon på 1,5– 1,6 terawattimer og 436 megawatt installert kapasitet. Utbyggingen har en investeringsramme på sju– åtte milliarder kroner og skal stå ferdig om fem år.– Dette er det største vannkraftprosjektet som noen gang er bygget ut av norske interesser utenfor Norge, sier administrerende direktør Bjørn Brandtzæg. (©NTB)

fornybar energi
vannkraft
georgia
clean energy invest
Nyheter
Næringsliv
Energi