Norsk-sponset fond på prestasjonsliste i Davos

På en oversikt over ti av prestasjonene fra årets møte i Verdens økonomiske forum i Davos, kommer et nytt skogfond der Norge går inn med opptil 800 millioner kroner først på lista.

The logo of the Forum is seen through a window with the alps in the background during the World Economic Forum in Davos, Switzerland, Wednesday, Jan. 22, 2014. The World Economic Forum is opening today where world's financial and political elite will meet in the next four days in Davos. (AP Photo/Michel Euler) Michel Euler
Næringsliv

Klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H) tvitret en lenke til lista lørdag kveld.Lista, som ble lagt ut på nettsidene til Verdens økonomiske forum, oppsummerer en rekke av prestasjonene fra årets møte. Det første punktet på lista er et nytt fond med støtte fra den norske regjeringen, som blant annet skal betale selskaper og bønder for ikke å hogge ned regnskogen.Den norske regjeringen går inn med opptil 800 millioner kroner i satsingen, og Helgesen har omtalt det som «nybrottsarbeid» i klimapolitikken.Målet med det nye fondet er å bidra til at landbruket blir mer effektivt i områder som allerede er avskoget, i stedet for at enda mer skog hogges ned. Forutsetningen for det norske bidraget er at andre stiller opp som forventet. Målet er å få fondet i drift innen juni.Norge har også bidratt økonomisk til det andre punktet på lista, en ny vaksinesatsing som har fått navnet Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI).Det er Norge, Japan, Tyskland, Bill & Melinda Gates Foundation og Wellcome Trust som står bak. Norge bidrar med 1 milliard kroner til satsingen.Hovedsetet skal ligge i Oslo, og i første omgang skal det utvikles vaksiner mot mers, lassafeber og nipahvirus, tre virussykdommer alle har potensial til å bli store epidemier. (©NTB)

world economic forum 2017
davos
regnskog
Nyheter
Næringsliv