Ser 60 prosent oppside i riggaksje

Én rigg-aksje får kjøpsanbefaling, mens resten må nøye seg med salgsanbefalinger fra Danske Bank Markets.

Næringsliv

Meglerhuset er ute med en større oppdatering på riggmarkedet, og rigg-analytiker Sondre Dale Stormyr skriver at markedet vil bunne ut i løpet av 2017 før det kommer en gradvis bedring de neste årene.Han tror blant annet at markedet undervurderer den effektive reduksjonen på tilbudssiden.Stormyr påpeker imidlertid at ikke alle får delta på festen."Som vi ser det, så vil ikke innhentingen være for alle, men bare for de få som overlever", skriver han i oppdateringen.MinefeltRigg-aksjene beskrives som et minefelt, men én aksje blir omtalt i meget positive ordlag, og får til og med oppjustert kursmålet sitt.Odfjell Drilling "krysser av boksene når det gjelder kvalitet på eiendelene, balansen og verdsettelsen", skriver analytikeren, og øker kursmålet til 25 kroner fra tidligere 17 kroner. Det tilsvarer en oppside på rett under 60 prosent fra dagens aksjekurs. De andre riggselskapene under meglerhusets dekning får ikke like gode skussmål basert på de samme faktorene. - Vi ser fortsatt på Seadrill, Fred.Olsen Energy, Songa Offshore og Awilco Drilling som lite attraktive, skriver Stormyr i oppdateringen og poengterer at alle de sistnevnte har en salgsanbefaling. 

odfjell drilling
danske bank markets
riggaksje
kjøpsanbefaling
Nyheter
Næringsliv