HAS

Trond Mohn har gitt 100 millioner til miljøkrigere fra Bergen

Trond Mohn er Norges Miljøvernforbunds største sponsor, skriver Finansavisen onsdag. Ifølge Kurt Willy Oddekalv har han støttet forbundet og spesialskipet «Miljødronningen» med nærmere 100 millioner kroner.- Vi har et godt knippe med støttespillere som har sans for en miljøorganisasjon som ikke bare snakker om klimaet, men også gjør ting i praksis, sier Oddekalv til Finansavisen på mobiltelefonen fra Tromsø.Denne uken kom 2015-regnskapet til Miljøvernforbundets datterselskap Miljødronningen omsider til Brønnøysundregistrene. Her fremgår det at et rente- og avdragsfritt lån på ti millioner kroner fra Trond Mohn sørger for at «Miljødronningen» fortsatt holder seg flytende til tross for at egenkapitalen er negativ med 27,7 millioner kroner.Ifølge Oddekalv er dette lånet senere ettergitt. På Finansavisens spørsmål om hvor mye bidragene fra Mohn summerer seg til, svarer han «mellom 80 og 100 millioner kroner».- Trond Mohn skjønner miljøsaker og har vært en viktig støttespiller for oss i alle år. Han stilte opp og var en av de største giverne ved byggingen av «Miljødronningen» i 2008. Og han har hjulpet oss mange ganger senere. Han er en viktig medspiller for forbundet, sier Oddekalv til Finansavisen.En annen sentral sponsor er skipsreder Per Grieg senior og stiftelsen Grieg Foundation.«Miljødronningen» er Norges Miljøvernforbunds prestisjeprosjekt, bygd som et marint konferansefartøy og med kystovervåkingsutstyr beregnet på å kunne avdekke miljøkriminalitet til sjøs.Tanken var at eierselskapet, Miljødronningen AS, skulle skaffe inntekter ved utleie av båten. Men inntektene uteble både i 2014 og 2015, da selskapet hadde «Miljødronningen» liggende i opplag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også