Tyskland krever svar fra Italia om utslippsjuks på Fiat Chrysler-biler

Italia har fått kritikk for hvordan de regulerer bilselskapet Fiat Chrysler. Tyskland og USA anklager selskapet for å bruke en programvare som skjuler utslippsnivåene til dieselbilene.

The Fiat logo on a car on display in a car reseller in Milan, Italy, Friday, Jan. 13, 2017. The U.S. government is accusing Fiat Chrysler of failing to disclose software in some of its pickups and SUVs with diesel engines that allows them to emit more pollution than allowed under the Clean Air Act. (AP Photo/Antonio Calanni) Antonio Calanni

EU-kommisjonen uttalte fredag at de vil følge opp de tyske klagene mot Italia. Talskvinne for det tyske transportdepartementet, Svenja Friedrich, sa at Fiat Chrysler har nektet å møte tyske myndigheter om problemet.Kommisjonen uttalte også at de gjentatte ganger har bedt italienske myndigheter om å gi en overbevisende forklaring om utslippene til modellene det er snakk om.I EU kan bilprodusentene velge hvilket land de ønsker at bilene skal utslippstestes i, ettersom utslippskriteriene er felles. De aktuelle bilene har blitt testet i Italia, der selskapet har base.Tysklands klage kom dagen etter at det amerikanske miljødirektoratet (EPA) anklagde Fiat Chrysler for å ha brutt amerikanske miljølover.De mener selskapet installerte programvare på bilene uten å informere dem, og at utslippet fra bilene var høyere under vanlig kjøring enn under utslippstester.Fiat Chrysler-direktør Sergio Marchionne benekter imidlertid at de har gjort noe galt, og direktoratet har ikke anklaget bilprodusenten for å ha installert programvaren med mål om å lure utslippstester.Bruken av slik programvare fikk økt oppmerksomhet etter at den tyske bilprodusenten Volkswagen innrømmet at de hadde brukt det til å jukse med dieselutslippstester i USA. (©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker