Uvær i nord fører til kolonnekjøring og ferjestans

Det er kolonnekjøring på E6 over Saltfjellet, og ferjer ligger til kai i påvente av at stormen skal legge seg. Det er glatte veier og vanskelige kjøreforhold på flere strekninger nord i landet.

kolonnekjøring, snø, vinter, trafikk, utfart
Næringsliv

E6 over Saltfjellet var stengt i noen timer natt til torsdag på grunn av uværet, men er nå åpen for kolonnekjøring. Flere andre fjelloverganger i Nord-Norge har fått merke været, blant annet Beiarfjellet, hvor det også er kolonnekjøring inntil værforholdene tillater ordinær ferdsel.Trafikalt er det først og fremst Nordland som er rammet av uværet, selv om det på enkelte strekninger i Troms meldes om kraftig snøfall, isete veier og vanskelige kjøreforhold.Stengte veierE10 er stengt ved Bjørnfjell, mens E69 er stengt mellom Skarsvåg og Nordkapp, opplyser Statens vegvesen . Det er meldt om snø- og isdekke og kraftig vind en rekke andre steder.Sent onsdag kveld var E6 også stengt over Kvænangsfjellet, noe som innebar at det ikke var mulig å benytte den viktigste ferdselsåren mellom Troms og Finnmark. Denne strekningen åpnet igjen ved 1.30-tiden natt til torsdag.Innstilte fergeavgangerAv ferjestrekningene som er berørt, er Flostad-Søvika, Bodø-Moskenes (gjelder til 7.30 torsdag), Bognes-Lødingen, Kilboghavn-Jektvik, Svolvær-Skrova og Fiskebøl-Melbu stengt inntil videre.Hurtigruteskipet MS Lofoten er på vei nordover fra Trondheim, men uværet langs kysten gjør at skipet har kansellert Rørvik, Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna og Ørnes, ifølge Hurtigrutens egne nettsider. Ifølge Adresseavisen har Hurtigruten flere kanselleringer lenger nord på grunn av det dårlige været. (©NTB)

været
uvær
kolonnekjøring
saltfjellet
Nyheter
Næringsliv