Vi trakk kortene 1,78 milliarder ganger i fjor

Foto: Scanpix

Betalte du med kort 22. desember, var du ikke alene. Den dagen ble det satt nye rekord i kortbruk.

Nordmenn trakk betalingskort 1,78 milliarder ganger i fjor og betalte varer for 610,9 milliarder kroner med kort.Det er en økning på 6,8 prosent i antall korttransaksjoner fra 2015, viser tall fra BankAxecpt og Nets.Én dag peker seg særlig ut. To dager før julaften var den største handelsdagen.– Torsdag 22. desember ble det også satt ny rekord i kortbruk. Aldri før er kortene benyttet så flittig. Bare i løpet av denne dagen ble det gjennomført mer enn 8,1 millioner kortkjøp med en omsetning på nesten 3,6 milliarder kroner, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.I løpet av desember ble kortene benyttet 167,7 millioner ganger, 5,8 prosent mer enn i desember 2015. (©NTB)


Les også