– Vi trenger sunne hav

– Bærekraftig bruk av havressursene er selve grunnlaget for den norske velferden, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun åpnet Arctic Frontiers-konferansen.

Næringsliv

Konferansen i Tromsø samler opp mot 2.000 politikere, forskere, næringslivsrepresentanter, miljøorganisasjoner og urfolk for å diskutere fremtiden i Arktis, og den åpnet mandag.– I 2050 kan vi være ti milliarder mennesker på jorden. Vi trenger sunne hav og nyskapende teknologi, slik at vi i fremtiden kan hente ut mer mat, medisiner og energi fra havet, sa Solberg.Hun understreket havets rolle i den norske økonomien.– To tredeler av våre eksportinntekter kommer fra havet. Bærekraftig bruk av havressursene er selve grunnlaget for den norske velferden. Vi har vist at med en helhetlig forvaltning, er det mulig å høste store rikdommer samtidig som vi sikrer balansen i økosystemet og verner sårbare områder, sa Erna Solberg.I løpet av året skal regjeringen legge fram en havstrategi med vekt på næringsmulighetene og en melding til Stortinget om hav i utenriks- og utviklingspolitikken. I tillegg skal forvaltningsplanen for Norskehavet oppdateres. (©NTB)

erna solberg
fiskeri
Nyheter
Sjømat
Næringsliv