Vil satse milliarder på Havfarmer

Havbrukskonsernet Nordlaks vil satse milliarder på en ny type lakseoppdrett.

Næringsliv

Laksegründer Inge Berg vil brukke opptil fem milliarder kroner på havfarmer som kan løse dagens miljøproblemer, skriver Dagens Næringsliv.- Havfarmen er utrolig artig å jobbe med, det artigste jeg gjør. Dette er bedre enn å sitte på en holme og syte og klage, sier Berg til avisen.Også i år vil norsk produksjon av oppdrettslaks ligge under 2012-nivået - årsakene er problemer med lakselus og mangel på nytt areal. Rett før jul fikk Nordlaks tilsagn om ti konsesjoner til én havfarm, som kan flytte oppdrettsnæringen ut av fjordene.Nå anker imidlertid Berg vedtaket til fiskeridirektoratet. Han ber ifølge avisen om 39 konsesjoner til å utvikle tre typer havfarmer slik han opprinnelig søkte om.- Jeg er klar til å bruke fire-fem milliarder kroner. Prisen per havfarm er i snitt over én milliard kroner. I tillegg utløser prosjektet rundt to milliarder kroner i investeringer i tilstøtende virksomhet, sier han.- Nordlaks har stor tro på det fremtidige potensialet for havbruksnæringen gjennom dette prosjektet. Derfor føler vi oss forpliktet til å gjøre det vi kan for å ralisere hele prosjektet, og ikke bare den første Havfarmen som vi nå har fått delvis godkjennelse til. Vi må bygge Havfarm 2 og 3 for å ta ut hele potensialet, sier Berg til DN.HegnarTV møtte Inge Berg og familien høsten 2016, og fikk se hvordan familien driver milliardkonsernet.SE HELE EPISODEN OM NORDLAKS HER!

laks
oppdrett
oppdrettslaks
nordlaks
inge berg
havfarm
Nyheter
Sjømat
Næringsliv