Vil satse milliarder på Herøya

SilMag vil hente inntil 2,8 milliarder kroner for å produsere miljøvennlig magnesium på Herøya.

Foto: Scanpix
Næringsliv

SilMag vil satse på Herøya. Ifølge DN vil SilMag hente «200 til 300 millioner dollar», noe som tilsvarer 1,7-2,8 milliarder kroner, for å produsere miljøvennlig magnesium i de gamle fabrikklokalene til Norsk Hydro.I første omgang skal det gjennomføres en mulighetsstudie til 30–40 millioner kroner. Den skal være ferdig til sommeren.– Vi har deler av egenkapitalandelen på plass, og jobber med å sikre bankfinansiering på sikt, sier Christer Lindqvist, som er hentet inn for å fart på prosjektet.De siste 18 månedene har prosjektet stått stille, noe som har skapt usikkerhet.– Vi gjør nå en «review» av prosjektet for å se hvordan det kan gjennomføres. Vi håper å starte magnesiumproduksjon så tidlig som mulig basert på kjent teknologi. Silmag-teknologien er ennå ikke tilstrekkelig utviklet, sier Lindqvist.

norsk hydro
herøya
silmag
Nyheter
Næringsliv