Vurderer ny anbudsrunde på søppelhenting i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier Oslo kommune i «ytterste konsekvens» kan si opp kontrakten med renovasjonsfirmaet Veireno, og opplyser at Renovasjonsetaten forbereder et nytt anbud.

Næringsliv

– Vi har vært tydelige på at Renovasjonsetaten skal gjøre forberedelser for en anbudsprosess for å bygge opp beredskapen i kommunen på kort og lang sikt. Vi har også bedt etaten om å forberede en ny anbudsrunde på avfallshenting i hele Oslo, som en «plan b», dersom situasjonen ikke bedrer seg og det blir nødvendig, sier Johansen til Aftenposten.Avisen skriver at byrådslederen ikke har detaljene om hva som ligger i å «bygge opp beredskapen» for søppelhenting. Etter det Aftenposten forstår, er det snakk om å ha egne folk i beredskap som kan hente avfall dersom det blir nødvendig.– Vi har bedt om og fått juridiske vurderinger rundt hvorvidt vi kan heve kontrakten på dette tidspunktet og en mulig fremtidig heving av deler av kontrakten. I sin ytterste konsekvens åpnes det for at kontrakten med Veireno kan heves. Men først og fremst står det i kontrakten at de kan forbedre seg og rette opp det som er påpekt. Det har de langt på vei gjort, sier Johansen.Det har vært store problemer med søppelhenting i Oslo siden Veireno tok over ansvaret i oktober i fjor. Det var det forrige byrådet som inngikk avtalen. (©NTB)

raymond johansen
veireno
Nyheter
Næringsliv