Widvey & co må punge ut 26 mill. i erstatning

Tidligere kulturminister Thorhild Widvey er sammen med fire andre dømt til å betale 26 millioner kroner til Norfield Shipping AS.

Næringsliv

Widvey og fire andre satt i ledelse og styre i seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology ASA (RXT), og er i Bergen tingrett dømt til å betale 25,7 millioner kroner i erstatning etter at selskapet gikk konkurs i 2013, skriver Dagens Næringsliv Det var reder Tor Østervold i Norfield Shipping som gikk til søksmål, fordi de mener de fem har forsømt styreansvaret sitt. Norfield Shipping var blant seismikkselskapets største kreditorer, og ble påført store tap som følge av konkursen, skriver NRK.Thorhild Widvey, som er tidligere kulturminister og tidligere olje- og energiminister, er dømt til å betale 2,5 millioner kroner i erstatning. I tillegg er de fem i fellesskap dømt til å betale 1,5 millioner kroner i sakskostnader.– Vi mener dommen er feil. Den vil derfor bli anket til lagmannsretten, sier advokat Geir Mikalsen, til Dagens Næringsliv. Mikalsen representerer alle de domfelte. (©NTB)

thorhild widvey
Nyheter
Næringsliv