Yellen sendte rentene opp

Janet Yellen sendte amerikanske renter opp etter gårsdagens tale.

Mark Lennihan
Næringsliv

I gårsdagens tale understreket Yellen hvor viktig det er med en gradvis økning i renten, og at det er bedre å begynne for tidlig enn for sent med rentehoppene.- Å vente for lenge før man begynner å bevege seg mot den nøytrale renten kan risikere en stygg overraskelse frem i tid - en for mye inflasjon, finansielle ubalanser, eller begge, sier Yellen, ifølge Financial Times og TDN Finans.Nordea gjentar i morgenrapporten sin at de forventer to renteøkninger i år, og tre i 2018.Den første vil komme i juni, tror storbanken som peker på at Fed nok tenker at de ikke har dårlig tid med å heve renten.Bakgrunnen for det er den samlede inflasjonen som kom inn som ventet på 2,1 prosent i desember. Dette er også priset inn i markedet understreker Nordea-analytikerne. 

janet yellen
renter
nordea
fed
Nyheter
Næringsliv